Week 1: De waan van de dag

Na een driekwart jaar voorbereiding en sessies met de andere Zuyd Innoveert vlaggendragers en projectleiders is dit de eerste week van ons Zuyd Innoveert project. De faculteit ICT gaat verschillende aspecten van de Massive Open Online Courses bekijken/onderzoeken en uitproberen.

In deze eerste week zou ik als vragendrager samen met mijn beoogd projectleider een kickoff doen van dit project. En het zou niet het eerste innoverende project zijn of de waan van de dag zou gelijk in de eerste week om de hoek komen kijken.

Een net ingevoerde propedeuse ICT (combinatie van 4 opleidingen), een mooie instroom van nieuwe studenten, een nieuw project dat opstart waarin je deelnemer bent (Meetpunt) een zeer inspirerende TEDx Maastricht conferentie en de start van de zoektocht naar ‘het’ promotieonderzoekonderwerp. Grijns een week op Zuyd is altijd boordevol! (En dan was ik bij de opening van het Hogeschooljaar nog maar alleen op video te zien vanwege de TEDx)

Nu had ik daar wel rekening mee gehouden en daarom in het projectplan staan dat er een projectleider moest zijn. Het grootste deel van de financiering die ter beschikking werd gesteld voor Zuyd Innoveert kwam ten geode aan 2 rollen (1. De instructional content designer – Pieter Dekkers en 2. Een creatieve, doorzettende projectleider met verstand van digitale cultuur – Priscilla Machils). Beide personen zijn al een aantal weken bezig om zich in te werken. In het project, in de organisatie van de faculteit ICT en voor Priscilla gold in de Zuyd omgeving. Ze hebben ook al ‘samen’ de eerste stappen genomen bij het opnemen van kennisclips (een van de onderdelen die we kunnen gaan gebruiken in onze open online omgeving.)

Maar ook hier komt in de eerste week de waan van de dag of misschien moet ik het iets zakelijker neerzetten. Priscilla heeft inmiddels andere prioriteiten: een aantal vakken (o.a. in ons nieuwe eerste jaar) en een rol in de afstudeercoordinatie. Kortom ze is ingezet om de kwaliteit van onze afstudeerwerken nog beter te maken en om te helpen onze propedeuserendementen te verhogen. Dan kan ik vlaggendrager zijn van ons Zuyd Innoveert project, als MT lid moet toch ook ik het Zuyd Innoveert project een lagere prioriteit geven dan de eerste twee. Juist ook omdat daar op korte termijn ‘handjes’ nodig zijn (deze week en de aankomende) en dat een MOOC maken en alles wat daarbij komt kijken toch lange termijn denken is en niet uit te drukken in ‘rendementscijfers’ of ‘kwaliteit van afstudeerwerken’. En de waan van de dag is nu eenmaal zo dat we eerder op rendementscijfers, en kwaliteit van afstuderen worden afgerekend dan op ons innovatiecijfer. En aangezien Priscilla met haar 0,8 aanstelling inmiddels voor 1,2 FTE is ingezet is het dus verstandiger om haar niet in te zetten als projectleider (2 dagen).

Kortom opdracht vanuit het project als vlaggendrager is om in het aankomende MT overleg te bespreken hoe we gaan oplossen dat er momenteel geen projectleider is voor het Zuyd Innoveert project. Het is nog even afwachten of dit een agendapunt kan worden of dat er hogere prioriteits agendapunten zijn.

Innovatie challenge #1: Overwin ‘de waan van de dag’! Concreet betekend dit in dit project: Op zoek naar een nieuwe projectleider voor 2 dagen.

Advertenties

Een gedachte over “Week 1: De waan van de dag

  1. Pingback: 10 Innovatie challenges so far @ Zuyd Innoveert ICT | 2 BE JAMMED

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s