Week 3: Injecteer innovatiekatalysatoren in je team

Kort overzicht van de zaken met betrekking tot het MOOC project deze week:

  • Er komt een projectleider (bij). De I-adviseurs schieten te hulp en in de persoon van Judith van Hooijdonk wordt er nu bijgesprongen. Dit blok zal dit samen met mij zijn en vanaf het volgend blok zal Judith dit samen met Priscilla Machils doen.
  • Pieter Dekkers (de Instructional Media Designer) is de basissite aan het regelen waarvanuit we gaan communiceren. Hij is bij de dienst Marketing en Communicatie de sitenaam mooczi.communities.zuyd.nl (of iets dergelijks) aangevraagd. Er zijn verschillende wiki’s en blogs die vanuit deze site gaan informeren.
  • Onze directeur (Peter Princen) begeeft zich ook op het vak van de kennisclips en instructional media design. Samen met Pieter Dekkers probeert hij de ‘schwung’ in het bedrijfskunde materiaal te krijgen. Goed voorbeeld!
  • Bijzonder is om te zien dat Pieter Dekkers bij de AV-Dienst hetzelfde werk deed/doet als wat hij nu voor het project doet. Toch hebben de afgelopen 2 jaren slechts de collega’s vanuit het NID Duaal project ‘echt’ gebruik gemaakt (way2 go Kees, Eliane en anderen) maar nu lijkt er meer vraag te zijn van docenten om met Pieter te mogen werken. Ik ben er van overtuigd dat de afstand van de B.3. vleugel tot de AV-Dienst veel te groot is en dat als je echt wil innoveren. Dit soort creatieve, onderwijsbouwers naast je docenten moet hebben.
  • De projectleider (Els Koelewijn) ‘weblectures’ was op bezoek om te vragen wat we op de faculteit wilden met opnamesets, studios en waar zij vanuit het project kan bijdragen. Goed om op alle vlakken op Zuyd niveau samen te werken.
  • En dan had ik als vlaggendrager mijn vragen nog niet beantwoord voor de ‘opening’ op de 10 van de 10e van het Zuyd Innoveert project. Ik moet zelfs kijken hoe het zit met mijn lessen, want roosters houden geen rekening met projecten (zie innovatie challenge nummer 1)

En een week met zelfs 2 innovatie challenges.

Innovatie challenge #3: Betrek je directie actief bij je project, niet aan de vergadertafel maar in de innovatiewerkplaats.

Innovatie challenge #4: Zorg dat je Innovatiekatalysatoren zoals een Instructional Media Designer (Pieter in dit geval) dicht bij je team hebben. 1 trap en 1 balie is al te ver en te belemmerend. In de kamer en ik het klaslokaal zijn ze nodig.

Een gedachte over “Week 3: Injecteer innovatiekatalysatoren in je team

  1. Pingback: 10 Innovatie challenges so far @ Zuyd Innoveert ICT | 2 BE JAMMED

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s