Projectleider backstage

Terwijl ik me voorbereid op de lessen Onderzoeksvaardigheden en Studerend Lezen Samenvatten draait het MOOCZI-team gewoon door. Even zonder mij, heb ik besloten. Vlaggendrager Marcel heeft dit al uitgebreid toegelicht.  Thanks Judith to join the force!

Stiekem doe ik toch al een beetje mee aan MOOCZI. Samen met collega Eliane Boileau hebben we in no-time  een heel arsenaal aan kennisclips voorbereid, gescript en opgenomen voor de vakken Onderzoeksvaardigheden en Nederlands. Hoe doe je dat dan zo snel? Nou gewoon, wat willen we weten, welke expert-docent gaan wie hierbij betrekken, Pieter vragen om de camera erbij te pakken en interviewen! Dat laatste gaat niet zo een twee drie.

De eerste kennisclips opnemen in de docentenkamer was dan ook wel de ‘talk-of-the-day’. “Wat waren jullie aan het doen?”, “Sinds wanneer worden er in de docentenkamer opnames gemaakt?”, “Waarom was die cameraman er?”, “Ik sta er toch niet op, he?” zijn enkele reacties van argwanende docenten. Als je dan uitleg geeft over MOOCZI draait hun gedachte bij en verschijnt er een geïnteresseerde blik. “Kan ik dat ook doen voor mijn lessen?”, “Bij wie moet ik zijn om een kennisclip op te nemen?” volgt er, precies wat ik wil horen als toekomstig projectleider.

Als je de expert-docent aanspreekt of je hem/haar mag interviewen, vinden ze het toch wel een beetje eng. Dan leggen we uit dat we als volgt te werk gaan:
1. interview-vragen opstellen
2. antwoorden voorbereiden
3. datum + tijdstip prikken met expert-docent + instructional media designer
4. draaien!
en vooral bij stap 4 komen de zenuwen, want het is toch wel raar om semi-spontaan te vertellen over een onderwerp dat ‘normaal’ op geheel traditionele wijze met powerpoint, whiteboard en marker in het leslokaal wordt uitgelegd in 60 minuten. Een aantal keer repeteren en dan ‘voor de echt’.

Heel tof dat Johan den Boer, Paul Tan, Frans Jacobs, Bert Smeets en directeur Peter Princen over de ‘drempel’ zijn gestapt. Hopen dat we in de volgende blokken nog meer materiaal verzamelen en de MOOC-content zich uitbreidt.

Een gedachte over “Projectleider backstage

  1. Pingback: Faculteit ICT innoveert! #ZuydIn | 2 BE JAMMED

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s