Pieter@Educause #2 Video

Voor mij is natuurlijk ook het onderwerp video belangrijk. En niet voor mij alleen: op dit moment is 51% van alle data traffic op het web video. Als ik het heb over weblectures dan signaleert het bedrijf Mediasite een aantal trends:

Tot nu toe waren er eerst altijd voorzichtige pilots van één of meer (portable) systemen.  Nu gaat men voor de 100% rollouts. Dus álle collegezalen worden ingericht en er zijn genoeg mobiele sets voor iedereen.

De budgetten gaan van decentraal naar gecentraliseerde budgets. De toepassingen worden steeds meer geautomatiseerd. Van mobiele sets gaat men nu naar ingebouwd en meer naar totaaloplossingen campusbreed.

De cameraman (vaak werkstudenten die de set bedienen) verdwijnt: nu zien we meer vaste camera’s of geautomatiseerde camera’s. Er zijn ook steeds meer studenten die gebruik maken van de systemen. De lectures moeten afspeelbaar zijn op alle mobiele platforms. (PC/MAC to BYOD – Bring Your Own Device)

Er wordt ook steeds meer gehost op externe servers. Mediasite heeft een webbased video editor ontwikkeld. Ook dit is een trend. Wat er verder aankomt in de wereld van de weblectures is een ‘Approval tool’. Opgenomen sessies gaan pas on-line nadat ze geaccordeerd zijn door een bevoegd persoon. Er wordt ook een vlucht gemaakt met tagging en metadatering. Wat in ontwikkeling is is Voice tag: tags en metadata gegenereerd door spraakherkenning. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor virtuele sets.

Bij video als onderdeel van Moocs of flipped classroom was er (voor mij) niet veel nieuws: we zien het fenomeen ‘Video snacking’: video’s moeten kort, snel en uitdagend zijn.  Ze moeten interactief zijn, bijvoorbeeld ook door het inbouwen van toetsen.

Gebruik je video bij clasroom flipping? Gebruik dan je LMS: bouw het in in Blackboard. Ook hier geldt anytime anywhere viewing!! Mobiel is cruciaal. Zorg voor de stabiliteit ook voor low bandwith bereikbaarheid. Het gebruik van video vs face to face is soms al 50%.

Advertenties

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s