REthink IF1

Na onze map/plot sessie hebben Pieter en ik twee propedeuse studenten benaderd om hun ervaring met IF1 met ons te delen. Vervolgens is het projectteam met de uitvoerende docenten IF1 in overleg gegaan. De input van de studenten is enerzijds risky, de negatieve en positieve ervaringen bevooroordelen de discussie met docenten. Een tough job om dus zo ‘blanco’ mogelijk te blijven.

blankslate

De grote vellen papier met daarop de post-its gerangschikt per onderwerp hebben we gebruikt als ‘spreekmiddel’ in zowel het overleg met de studenten als docenten. Bij de studenten merkte ik vooral dat er telkens naar werd verwezen in het uitleggen van hun ervaring over IF1. Ideaal, precies wat ik wilde bereiken. We hebben vier studenten aangeschreven, waarvan twee de meeting hebben bijgewoond, een havo-achtergrond en een mbo-achtergrond. Op deze manier kunnen we hun ervaring met IF1 vanuit twee perspectieven benaderen.

Voor het overleg met docenten heeft het projectteam op voorhand een aantal regels vastgelegd om discussies en afdwaling van het onderwerp terzake te voorkomen. De spelregels in het kort:

De moderator (Priscilla) stelt per onderwerp Bedrijfskunde, Logica, Programmeren, Netwerken de volgende vragen:

1. Mis er iets in dit onderwerp, zowel theoretisch als praktisch?
2. Wat wil je toevoegen aan dit onderwerp?
3. Welk onderdeel is geschikt om te digitaliseren?

Aan elk onderwerp wordt 10 minuten besteed. Na 10 minuten wordt door scheidsrechter Judith met de vuist op tafel geslagen en samenvattend de antwoorden van de verschillende docenten herhaald. 

Met de resultaten van dit overleg, vooral antwoorden op vraag 3  ‘moocen’ we de studiematerialen,  startend met Logica gevolgd door Programmeren. We will keep you posted on Logica.

Advertenties

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s