Minister OCW over open online onderwijs

De minister van OCW heeft op 8 januari de Tweede Kamer een brief gestuurd over haar verwachtingen ten aanzien van open online onderwijs waarbij MOOC’s een aanjagende rol vervullen. Judith heeft op het duoblog 2beJAMmed hierover een blog geschreven

2 BE JAMMED

Dag Marcel,

Jouw twitterline zal ook wel sinds gisteren overlopen met tweets over Minister Jet Bussemaker. Gisteravond was zij samen met Alexander Klöpping te gast bij DWDD.

Aanleiding dat zij hier zat was natuurlijk de brief die zij gisteren naar de Tweede Kamer stuurde over open en online hoger onderwijs. Uit het persbericht:

Minister Bussemaker zet het licht op groen voor online colleges in het hoger onderwijs. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze dat studenten aan hogescholen en universiteiten studiepunten kunnen krijgen voor online colleges of zogeheten MOOCs. Bovendien stelt de bewindsvrouw €1 miljoen beschikbaar om het gebruik van dit soort colleges te bevorderen.

De ontwikkeling van online onderwijs is onontkoombaar, schrijft Bussemaker. Hogescholen en universiteiten kunnen ervan profiteren. Ze kunnen hun onderwijs ermee verbeteren, versterken er hun profiel mee en vergroten hun bereik. Bovendien kunnen ze nieuwe groepen studenten aanboren, zoals werkenden die…

View original post 624 woorden meer

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s