Project-update

mooc

Vandaag in een sneltreinvaart artikelen op het blog geplaatst. Er verschijnt zoveel, het is bijna niet meer bij te houden. Ik heb dit voornamelijk gedaan voor studenten NID die met een onderzoek rondom MOOC’s bezig zijn. Ik heb met hen afgelopen week gesproken en hen van informatie voorzien.

Tijdens de Open Education Week in de week na carnaval wordt veel aandacht aan MOOC’s besteed. De bestuurders van de hogeronderwijsinstellingen zijn uitgenodigd voor een Symposium Open en Online Education. Als projectleider en I-adviseur heb ik de bestuurders van onze hogeschool die een uitnodiging hebben ontvangen via een mail nog geattendeerd op dit symposium. Ik hoop dat zij gaan, of zich laten vertegenwoordigen. Ik wil in april graag het gesprek over open en online onderwijs binnen Zuyd voortzetten. Ik heb hiervoor Robert Schuwer benaderd met de vraag of SIG Open Education een strategische workshop wilt verzorgen.

Het project zelf stagneert momenteel een beetje. Dit ligt vooral aan de andere werkzaamheden van het projectteam. Priscilla is ingezet bij onderwijsactiviteiten, waardoor er minder tijd overblijft voor het project. Daarnaast heeft zij een andere baan geaccepteerd waardoor we op korte termijn op zoek moeten naar een nieuwe projectleider. Ik vervul mijn rol als aanvullend projectleider vooral verbindend in. Ik leg lijntjes met andere initiatieven binnen Zuyd en naar mijn studie (Master Leren en Innoveren).

Voor de “MOOC” hebben we gekozen voor Blackboard Coursesites als platform. Ik plaats de ‘vermoocte onderwijsmodule’ in deze omgeving. Het materiaal dat tot nu toe geproduceerd is door Pieter staat er op. Nog niet alles is opgenomen vanwege overvolle agenda’s van docenten. We hebben besloten van een bepaald thema van de onderwijsmodule geen eigen onderwijsmateriaal te produceren maar op zoek gaan naar OER. Aan deze opdracht ben ik nog niet  toegekomen.

Als projectteam moeten we eerst op zoek naar een nieuwe projectleider en vervolgens bekijken of onze projectdoelen binnen de gestelde tijd nog haalbaar zijn. We hebben bij het projectmanagement aangegeven volgend studiejaar door te willen gaan met dit project. Dit is mogelijk. Indien MT van de faculteit ICT een vervolgproject mbt open en online onderwijs goedkeurt zal binnenkort een nieuw projectvoorstel ingediend moeten worden.

Judith

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s