Online proefcolleges voor scholieren

Binnenkort moeten we een aanvraag indienen voor een vervolg van ons innovatieproject. In het projectteam kwamen ideeën vorbij als een online cursus (MOOC) voor scholieren. De Universiteit Twente is onlangs gestart met het aanbieden van online proefcolleges voor middelbare scholieren (4,5 en 6 VWO). Een leuk voorbeeld …

Het gaat om zes introductielessen van twee bacheloropleidingen aan de Universiteit Twente: Communicatiewetenschap en de opleiding International Business Administration. Ingrid Groenewegen, marketingadviseur bacheloropleidingen: “Doelstelling van deze online introductie-colleges is de studiezoekers alvast een idee te geven wat een bepaalde studie inhoudt. Het biedt een extra handvat bij het maken van de studiekeuze.”

De zes proefcolleges zijn gratis en geheel vrijblijvend te volgen. Ze zijn onafhankelijk van elkaar te bekijken en geven in gemiddeld twaalf minuten een beeld over een betreffend thema binnen de twee opleidingen. Marjolein Lindeman, marketeer Universiteit Twente licht toe: “Het is een nieuwe tool die wij inzetten om de studiekeuze van scholieren te vergemakkelijken. De online colleges geven een kijkje in de keuken bij de Universiteit Twente. Scholieren kunnen zich online verdiepen in het vakgebied van de Communicatiewetenschap en International Business Administration en zo ontdekken of deze opleiding bij hen past.”

Bron: IPON

Klik hier om de online proefcolleges te bekijken

Hieronder het voorbeeld Inleiding communicatiewetenschap van Dr. ing. Alexander van Deursen

Proefcollege

Advertenties

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s