Workshop Open Online Onderwijs

Dinsdag 27 mei van 13.00 – 17.00 uur verzorgt SURF een workshop over open online onderwijs. Peter Princen, directeur faculteit ICT en gastheer van deze middag nodigt iedereen van Zuyd van harte hiervoor uit.

Binnen dit Zuyd Innoveert-programma MOOCZI verkent de faculteit ICT momenteel de kansen van Open Educational Resources en Open Education voor haar onderwijs. De faculteit wil dit thema graag onder de aandacht brengen van de hele Zuydgemeenschap. Op initiatief van de projectgroep is SURF uitgenodigd een workshopmiddag te verzorgen rondom dit thema.

In 2013 heeft SURF in samenwerking met de special interest group Open Education reeds 9 strategieworkshops verzorgd bij hogescholen en universiteiten. De SIG Open Education faciliteert en bevordert communityvorming, kennisontwikkeling, kennisdeling, samenwerking en visievorming rondom open onderwijs binnen het hoger onderwijs in Nederland. Het doel is openheid in het hoger onderwijs te vergroten en te stimuleren.

De middag bij Zuyd wordt verzorgd door Rubert Schuwer en Ben Janssen, experts op het gebied van Open Education Resources en Open Education en lid van SIG Open Education. De bijeenkomst is bedoeld voor studenten, docenten, beleidsmedewerkers en management, informatiemanagement, informatiespecialisten. Tijdens deze workshopmiddag zullen we geïnformeerd worden over de verschillende vormen van open onderwijs en onderzoeken we de kansen en mogelijkheden voor ons onderwijs op dit terrein. Ed Bosschaart, beleidsmedewerker van Zuyd, Dienst Onderwijs & Onderzoek met het aandachtsgebied ICT in zijn portefeuille, zal deze middag inleiden en na afloop samenvatten.

Klik hier voor de uitnodiging met programma-overzicht.

Belangstellenden kunnen zich via deze Infonet-link inschrijven. Er zijn echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Een gedachte over “Workshop Open Online Onderwijs

  1. Pingback: Mijn herontwerp #mli #mooczi | 2 BE JAMMED

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s