De eerste weken van MOOC IF1

De onderwijsmodule ICT Foundation (IF1) van de faculteit ICT van Zuyd Hogeschool is afgelopen jaar ‘vermooct’, dat wil zeggen dat de onderwijseenheid van het afgelopen jaar met de bril van open (voor de hele wereld beschikbaar, voorzien van onderwijsmateriaal dat onder creative commons CC-BY-SA is gepubliceerd) en online (plaats- en tijdonafhankelijk te gebruiken) is bekeken en aangepast. Deze Blackboard coursesites omgeving is aanvullend  op de onderwijsmodule IF1 voor de 1e jaars bachelorstudenten ICT.

Voor de vakantie hadden we een concept blog gemaakt voor de nieuwe studenten om hen door de aanmeldingsprocedure te loodsen. Echter, vlak voor de start bleek dat de link https://www.coursesites.com/s/_IF1Zuyd niet meer werkte :(. Dus alle studenten werden door het MOOCZI-team ingevoerd.

En we hadden nog een tegenvaller ….

Veel filmpjes voor deze MOOC had Pieter met Camtasia opgenomen. Maar in week 1 bleek dat er afspeelproblemen waren met de Camtasiabestanden. Pieter heeft als een ‘dolle’ alle filmpjes geupload naar YouTube. Helaas gaan hierdoor wel de extra functies van Camtasia verloren: dus links, hotspots en quizzen werken niet meer.

Maar als één van de docenten dan deze mail van een student krijgt:

Ik ben doubleur 1e jaars ICT student en kon vorig jaar nog geen gebruik maken van weblectures betreft het vak Logica. Ik vind de filmpjes van u perfect te volgen. Ze hebben een goede en duidelijk uitleg waardoor ik nu logica al beter begrijp dan ik het hele afgelopen jaar heb gedaan.

dan weten wij waar we het voor doen!

Momenteel wordt door Pieter de laatste hand gelegd aan de weblectures van bedrijfskunde. En voor komende week staat de opname gepland van de weblectures van computerarchitectuur.

En dan staat de eerste versie van ‘MOOC IF1″!

 

 

Een gedachte over “De eerste weken van MOOC IF1

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s