Deficiëntiecursussen

Op Science Guide dit bericht over MOOCs en deficiëntiecursussen. TU Delft heeft inmiddels MOOC ‘Pre-University Calculus’.

Calculus

Klik op de afbeelding om deze MOOC via edX te bekijken

De Kamer heeft de minister nu enkele vragen gesteld: “Gaat u actie ondernemen ten aanzien van het advies van de Onderwijsraad om onderzoek te doen naar het inzetten van MOOC’s bij doorlopende schakel- of bijspijkerprogramma’s? Vindt u dat hogescholen en universiteiten hier gezamenlijk moeten optrekken?”

De Kamer vraagt nu aan de minister of niet meer instellingen gebruik maken van MOOC’s om zogenoemde deficiënties weg te werken. “Klopt het dat de TU Delft een MOOC gaat gebruiken teneinde bij aankomende studenten wiskunde deficiënties weg te werken? Kunt u aangeven of er meerdere instellingen zijn die nadenken over dergelijke toepassingen van MOOC’s?”

Daarnaast wil de Kamer van de minister weten of dit ook niet bij andere vakken dan bij wiskunde toegepast kan worden. “Zijn er meerdere deficiënties dan wiskunde denkbaar waarvoor MOOC’s een uitkomst zouden kunnen bieden?”

Bron: Science Guide 26 september 2014

Het vervolg van MOOCZI dat zich richt op deficiëntiecursussen op HBO-niveau voor wiskunde, Nederlands en Engels is een goede zet!

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s