Week 4: Communicatie opzetten

Een van de eerste stappen in ons projectplan is het opzetten van een communicatiekanaal. We willen MOOCs op gaan zetten en gaan leren op technisch, didactisch, cultureel en organisatorisch vlak. We willen graag onze stappen delen met de rest van Zuyd zodat niet alleen wij er van leren. Dus op zoek naar een omgeving waar de verschillende rollen hun ervaringen kwijt kunnen.

WordPress ligt voor de hand, omdat het makkelijk toegankelijk is. Dan ontstaat de vraag of je dat op een Zuyd server doet, of dat je dat in de Cloud doet. Via Zuyd kan, kosten 2500 euro en vanwege de drukte die de ondersteunende diensten hebben gaat het even duren voor de omgeving is ingericht. Begrijpelijk (zeg ik als oud ICT dienst medewerker) en jammer (zeg ik als vlaggendrager) tegelijk. Het geld van het innovatieproject is opgegaan aan ‘mensuren’ dus die 2.500 euro zijn er niet eens. En ik denk niet dat mijn directeur die 2500 euro op wil laten gaan aan een wordpressomgeving. Hij is overigens zelf kennisclips op aan het nemen en zal wel het geld aan goed opnamemateriaal uit willen geven.

Dus dan voorlopig via de cloud om daarna maar verder te kijken via welk medium we blijven communiceren. En via een ‘niet-zo-mooi’ wordpress adres. Marketing en Communicatie is zo ver dat we een standaard URL kunnen aanvragen voor projecten en services, maar het is in zo’n innovatieproject voor ons even lastig om onze plek te bepalen en duidelijkheid te verschaffen.

Het zou goed zijn om in toekomstige innovatietrajecten het communicatieaspect al geregeld te hebben. Media (zoals websites) waarover gecommuniceerd kan (misschien wel moet) worden kunnen klaarstaan en betaald zijn, zodat niet iedereen dat los moet regelen voor ieder innovatieproject en zo dat de gehele organisatie gelijk mee kan kijken naar de ervaringen die opgedaan worden. Tip voor de volgende ronde! Wij gaan bouwen aan ons medium en ook deze blog zal daarnaartoe verhuizen op het moment dat ‘ie af is.

Tot dan blijven we gebruik maken van de ruimte hier.

Innovatie challenge #5: Probeer de drempels om te gaan communiceren vanuit het project zo laag mogelijk te houden. In het bijzonder bij grote organisatiebrede innovatieprojecten zou het communicatiemedium geregeld/betaald en wellicht wel geuniformeerd moeten zijn. Zodoende kan de gehele organisatie zo goed mogelijk mee genieten.

Een gedachte over “Week 4: Communicatie opzetten

  1. Pingback: 10 Innovatie challenges so far @ Zuyd Innoveert ICT | 2 BE JAMMED

Reacties zijn welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s